Technická podpora,
objednávky

 

E-mail:

 


 

Doprava

 

zásilky Slovensko

 

 

 

 

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

 

 

LIKVIDACE ELEKTROODPADU

 

 

 

 


Obchodní podmínky » Ochrana osobních údajů - GDPR
Zpracování osobních údajů zákazníků

Zásady zpracování osobních údajů odběratelů a dodavatelů e-shopu usporneji.cz

Podnikatel  „Milan Melichar – IČO 43405169“ respektuje práva na ochranu osobních údajů a na soukromí. Účelem tohoto sdělení je poskytnutí souhrnné informace smluvním partnerům o zpracování jejich osobních údajů.

Kategorie zpracovávaných osobních údajů

Podnikatel zpracovává takové osobní údaje, které jsou nezbytné pro řádnou realizaci jeho podnikatelské činnosti, tedy pro zajišťování nákupu zboží a služeb, uzavírání a plnění smluv, tj. informace běžně sdílené v rámci obchodního styku.

Jedná se tak především o osobní údaje smluvních partnerů, ale i o údaje kontaktních osob, které byly podnikateli sděleny ze strany smluvního partnera.

Podnikatel zpracovává osobní údaje v  rozsahu, v jakém je tak povinen činit na základě právních předpisů či v jakém je zpracování odůvodněno jeho oprávněným zájmem.

Mezi takto zpracovávané údaje patří zejména:

  • obchodní firma smluvního partnera, případně jeho jméno a příjmení, IČO, sídlo či místo podnikání;
  • údaje o osobách pověřených za smluvního partnera jednat a o jeho kontaktních osobách, tj. jméno, příjmení, případně titul, funkce, telefonní číslo, e-mailová adresa;
  • je-li to potřebné pro realizace smluvního vztahu též název bankovního ústavu a číslo účtu;
  • údaje o smluvním vztahu a jeho realizaci (údaje o odběru a dodání zboží, o úhradách cen).

Účel zpracování osobních údajů

Podnikatel zpracovává osobní údaje svých obchodních partnerů za účelem realizace své podnikatelské činnosti, tedy především poskytování (prodeje) svého zboží a služeb a nakupování zboží a služeb, tedy uzavírání smluv s odběrateli a dodavateli a realizace závazků ze smluv. Pro tento účel je poskytnutí osobních údajů naprosto dobrovolné, avšak nezbytné pro to, aby smlouva mohla být uzavřena a plněna. Za účelem řádné realizace smluvních závazků též podnikatel zpracovává osobní údaje kontaktních osob smluvních partnerů, příp. osob pověřených smluvním partnerem k určitým jednáním v rámci smluvních vztahů (např. osob oprávněných k převzetí zboží či služby či osob oprávněných objednávat zboží či služby).

Dále Podnikatel zpracovává údaje za účelem ochrany svých oprávněných zájmů, jako je např. sledování platební morálky svých odběratelů.

Právní základ pro zpracování

Zpracování osobních údajů probíhá na základě následujících titulů:

  • plnění právní povinnosti [čl. 6 odst. 1 písm. c) obecného nařízení],
  • plnění smluv [čl. 6 odst. 1 písm. b) obecného nařízení]
  • na základě oprávněných zájmů správce [čl. 6 odst. 1 písm. f) obecného nařízení], případně
  • na základě souhlasu subjektu osobních údajů [čl. 6 odst. 1 písm. a) obecného nařízení]. Souhlas je zcela dobrovolný a lze jej kdykoliv odvolat, a to e-mailem nebo písemně (kontaktní údaje viz níže).

Zdroje získávání osobních údajů a jejich předávání (a role zpracovatele)

Osobní údaje získává podnikatel buďto přímo od svých smluvních partnerů, tj. od Vás, v rámci běžného obchodního styku, nebo z veřejně dostupných zdrojů.  Těmito zdroji jsou zejména veřejné rejstříky (např. obchodní, živnostenský či insolvenční), evidence (např. katastr nemovitostí) nebo webové stránky.

Zpracování osobních údajů vyžaduje v některých situacích předávání osobních údajů. Osobní údaje proto s výjimkou úřadů a orgánů veřejné moci, které se za příjemce podle obecného nařízení nepovažují, v nezbytných případech a minimálním rozsahu předává podnikatel svým zpracovatelům, kteří jsou na základě řádně uzavřené smlouvy o zpracování osobních údajů, resp. smlouvy o poskytování služeb, pověřeni konkrétním zpracováním.

Doba zpracování osobních údajů a bezpečnostní politika

Podnikatel zpracovává osobní údaje po celou dobu trvání smluvního vztahu a do doby realizace veškerých závazků plynoucích či souvisejících s daným smluvním vztahem. Podnikatel dále uchovává příslušné osobní údaje po dobu, po kterou je to nezbytné k ochraně jeho oprávněných zájmů.

Pokud dochází ke zpracování osobních údajů na základě souhlasu se zpracováním, jsou osobní údaje zpracovávány po dobu, na kterou byl souhlas udělen.

Vaše práva

Řádné zpracování osobních údajů a jejich ochrana je pro podnikatele samozřejmostí. V souvislosti se  zpracováním osobních údajů má každý subjekt údajů, jehož osobní údaje podnikatel zpracovává, následující práva:

  • na přístup k osobním údajům – tj. subjekt údajů má právo obdržet od podnikatele potvrzení, zda jeho osobní údaje jsou či nejsou zpracovávány, a jsou-li, pak i souhrnnou informaci o tomto zpracování
  • na odvolání souhlasu – byl-li dán souhlas se zpracováním osobních údajů, lze jej kdykoliv odvolat s účinky do budoucna (odvolat souhlas musí být stejně snadné jako jej poskytnout);
  • na opravu – v případě, že osobní údaje byly zpracovány neúplně či nepřesně (zpracování je nutno omezit po dobu potřebnou k tomu, aby podnikatel mohl přesnost osobních údajů ověřit;
  • na výmaz – pokud by vyšlo najevo, že zpracování osobních údajů bylo protiprávní, lze požádat podnikatele o omezení použití nebo úplnou likvidaci;
  • na přenos údajů – lze požádat podnikatele, aby osobní údaje předal jinému správci, pokud osobní údaje získal přímo od subjektu údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu;
  • podat stížnost u dozorového úřadu (Úřad pro ochranu osobních údajů) – v případě, že by subjekt údajů měl za to, že zpracováním jeho osobních údajů došlo k porušení obecného nařízení a jeho práv.

Kontaktní údaje

Máte-li ke shora uvedenému jakékoli dotazy, či přejete-li si kontaktovat podnikatele v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů, a to ať již s dotazem či za účelem realizace kteréhokoli práva uvedeného v předcházejícím článku, můžete tak učinit na e-mailové adrese info@usporneji.cz nebo přímo na kontaktu provozvatele e-shopu.